Description
Talgute käigus tehakse võimalikult palju töid oma kätega – just nii nagu meie vanavanemad ja nende esivanemad tegid. Hein riisutakse vaaludesse, segatakse seda ning pärast kuivamist toimetatakse hobustega küüni. Huvilistel on võimalik proovida nii niitmist kui ka heina kinni sõtkumist küünis.
Loomulikult ei puudu ka armutud lahingud parmudega, jahutavad suplused jões, suitsusauna mõnud kütmisest kuni leilini ning matkamine kaunis looduses kas jalgsi, rattal või kanuul. Kohapealne liikumine talgukeskuse ümbruses toimub jalgratastega, mis on talgukeskuses olemas.
- Talgukeskuseks on MTÜ Parmu Ökoküla poolt korrastaud talgumaja, kus saab ööbida ning toitu valmistada.
- Talgud toimuvad juulis ja augustis alguses.
- Vastu võetakse korraga 8-12 talgulist, kelle töö tulemusena heakorrastatakse ja hooldatakse Koiva-Mustjõe kaitsealal asuvaid poollooduslikke heinamaid, säilitades ja parendades sellega olemas olevat liikide mitmekesisust.
- Talgulised valmistavad kõik toidukorrad ise. Talgukeskuses on söögitegemiseks kõik vajalikud tingimused ja nõud olemas.
- Endal tuleb kaasa võtta oma kauss, lusikas, nuga, kahvel ja kruus.
Kui jääd hätta või soovid täpsustusi, siis võta ühendust 56264816 – Rasmus või kirjuta rasmus.onkel@gmail.com.