Valga Muuseumi ja Muuseumisõprade Seltsi poolt koos Valgamaa Kutseõppekeskusega selgitatakse välja 5. oktoobril Mihklilaadal parima kodumoosi valmistaja.

 

Juba vanarahvas teadis öelda, et Mihklipäevaks on kõik keedised keedetud ja sahvris riiulil. Algas tubane moosi maitsmise periood.

Valga Muuseumi ja Muuseumisõprade Seltsi poolt koos Valgamaa Kutseõppekeskusega selgitatakse välja 5. oktoobril Mihklilaadal parima kodumoosi valmistaja.

Meie eesmärgiks on tõsta au sisse tervislik ja maitsev kodumoos, põlistada tema valmistamise saladused ja säilitada vanaema retseptid ning pärjata parimaid kodukeediste kokkukeetjad.

 

Konkurss toimub kahes kategoorias ning kahes alamkategoorias:

1. magusad moosid – keedetud

2. krehvtised keedised – keedetud

 

Konkursikeedise esitatav kogus on 1 liiter (kaks 0,5 l purki, degusteerimiseks žüriile ja rahvale), purgid peavad olema korralikult suletud ja markeeritud keedist iseloomustava nimega. Palume koos keedisega esitada sama nime kandev kinnine ümbrik, kus on kirjas valmistaja nimi ja kontakt, lisaks keedise retsept ja kirjeldus.

Lisa kaasa ka oma moosi valmistamise lugu!

Konkursikeediseid võetakse vastu Valga Muuseumis (Vabaduse 8) 1. septembrist kuni 4. oktoobrini, kus neid säilitatakse säilitusnorme järgiva temperatuuriga külmikus.

Rahvast kutsutakse keediseid hindama Valga Muuseumisse laupäeval, 5. oktoobril kell 10:00–12:45

 

Parimad keedisemeistrid kuulutatakse välja ja auhindu jagatakse kell 13:00 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse esisel platsil.